SON EKLENENLER

Bakan Işıkhan'dan Müjde: Başvurular başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İşgücü Uyum Programı (İUP) başvurularının başladığını açıkladı.
05 Eylül 2024 07:31

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İşgücü Uyum Programı (İUP) başvurularının başladığını açıkladı. Program, engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalan vatandaşlar için iş gücüne katılımı artırmayı amaçlıyor. İUP çerçevesinde, ilk iş birliği Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapıldı ve 81 ilde toplam 120 bin kontenjan ayrıldı.

İstihdama 'kalkan' işsizliğe önlem

Başvurular, İŞKUR'un internet sitesi, ALO 170 ve çeşitli İŞKUR merkezlerinden yapılabilir. Son başvuru tarihi ise 8 Eylül olarak belirlendi. Program, 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı ve son bir aydır sigortalı olmayan vatandaşlara açık. Katılımcılara aylık ortalama 8 bin lira ödeme yapılacak ve kısa vadeli sigorta primleri karşılanacak. Program süresi, yoğun eğitimlerle birlikte toplam 10 ay olacak.

Programların ilk 4 haftası yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak planlandı.

Bakan Işıkhan: Vatandaşımıza verdiğimiz hiçbir sözden geri dönmedik

ORTALAMA 8 BİN LİRA ÖDEME YAPILACAK

Aylık ortalama 8 bin lira ödeme yapılacak İUP katılımcılarının kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacak. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecek.

Öte yandan, katılımcıların İUP harici başka yerde çalışmasının önünde bir engel bulunmuyor.

kadincabakis.com
Bu haberin tüm hakları kadincabakis.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER