SON EKLENENLER

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GERİ Mİ GELECEK?

Pandemi süreci devam ederken, Türkiye'de sokağa çıkma yasakları yeniden gündeme geldi.
19 Eylül 2020 09:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halkımız kurallara uymadı. Mecburen işi tekrar sıkmak durumundayız" şeklindeki açıklamasının ardından gözler Ankara'ya çevrildi. Erdoğan'ın açıklaması "Acaba yeniden yasaklar mı geliyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Şimdiye kadar resmi kurumlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadıysa da Ankara'daki gündemle ilgili kulis bilgiler basına sızmaya başladı. Kişisel Twitter hesabından Ankara'daki kaynaklarıyla konuştuğunu ifade eden gazeteci Candaş Tolga Işık konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Ankara'daki kaynaklardan gelen bilgi şu: Yüksek risk gruplarını koruyucu, toplu insan hareketinin azaltılması ve (turizm sezonunun bitmesiyle) yeme-içme-eğlence mekanlarına yönelik tedbirler sıkılaştırılacak. Ama Türkiye çapında sokağa çıkma yasakları şu an için gündemde değil."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında kendisine sorulan "Sokağa çıkma yasakları geri gelecek mi?" sorusuna şu şekilde cevap vermişti:

"Dünyada sokağa çıkma yasağıyla ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını, bu uygulamaların tercih edilmediğini biliyoruz. Özellikle Türkiye'de sokağa çıkma gibi bir yasağın şu an söz konusu olmadığını ve Bilim Kurulu'nun da öyle bir önerisinin olmadığını söyleyebilirim. İnsandan 

İSLAMİ ANALİZ

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER