SON EKLENENLER

Merkel’e Türk dostu halef

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin genel başkanlığına  Türklerle yakın ilişki kuran ve Türk-Alman dostluğuna katkıda bulunan Armin Laschet seçildi.
16 Ocak 2021 14:45

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin genel başkanlığına Armin Laschet seçildi. Laschet, 9 ay sonra yapılacak genel seçimlerde başbakan adayı önceliğine sahip.

Laschet'in Başbakan Merkel'in siyasi çizgisini sürdürmesi bekleniyor. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti başbakanı. Daha önce eyalette uyum bakanlığı da yapan Armin Laschet göçmenlere yakınlığı nedeniyle partisi içinde "Türk Armin" olarak tanınıyor. Gazeteci kökenli ve 59 yaşında.

Laschet, 1994'e kadar Bavyera'da serbest gazeteci olarak çalıştı, aynı zamanda dönemin Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth'a danışmanlık, 1994-1998'de Federal Meclis'te, 1999-2005'te Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yaptı.

Laschet, 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya'da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını üstlendi. Bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kuran Laschet, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulundu.

Laschet, 2017'de yaklaşık 18 milyon nüfusla Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Başbakanı oldu.

.

İNTERNET BASIN

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER