SON EKLENENLER

İstanbul'a lapa lapa kar yağışı! Meteoroloji birçok ili daha uyardı...

Yapılan son dakika tahminlere göre uzun süredir uyarıları yapılan kar yağışı İstanbul genelinde bugün sabahın erken saatleriyle birlikte başladı. İstanbul'un yüksek kesimlerindeki lapa lapa kar yağışının bugün daha yoğun olacağı duyurulurken, 10-20 santim kar yağabileceği belirtildi. Peki Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin il il son dakika hava durumu tahminleri...
15 Ocak 2021 08:43

İstanbul'da beklenen kar yağışı Anadolu yakasında etkili oldu. Lapa lapa yağan kar yağışıyla birlikte Çamlıca tepesi beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte görüntülenen İstanbul boğazı ve Büyük Çamlıca Camii eşsiz manzara oluşturdu.

İstanbul'da birkaç gündür etkisini gösteren yağışlı hava yerini kar yağışına bıraktı. İstanbul'da bazı ilçelerde kar yağışı başlarken özellikle Anadolu yakasında bulunan Çamlıca tepesine lapa lapa yağan karla birlikte beyaza büründü. Yağan karla birlikte görüntülenen İstanbul boğazı ve Çamlıca Camii eşsiz manzara oluşturdu.

13 İLDE YOĞUN KAR BEKLENİYOR

Meteorolojinin son dakika güncellediği hava tahminlerine göre yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. 13 ilde kar yağışının yoğun olabileceği tahmin edildi.

Yurt genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Birkaç gündür devam eden kar yağışları nedeniyle bazı şehirlerde ulaşımda aksamalar görüldü.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede azalacak.

Son tahminlere göre, Edirne ve Kırklareli dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.

Kar yağışının Balıkesir, Bursa, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğunlaşması bekleniyor.

Uzmanlar bu illerde yaşanlara don ve buzlanmaya karşı tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Kıyı bölgelerde rüzgarın şiddetli olması bekleniyor.


ŞİDDETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA KARŞI 'TEDBİRLİ OLUN' UYARISI

Yer yer fırtına şeklinde olabilecek rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşlar uyarıldı.

'İSTANBUL'A 10-20 SANTİM KAR'

Marmara Bölgesi'nin güneyinde bu gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışının, öğle saatlerine kadar Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Müdürü Ahmet Uçar, "Son yıllarda gördüğüm en güzel 500 mb tahmin haritası Gelen hava kütlesi polar değil kutupsal diyebileceğimiz bir yükseklik ve sıcaklığı sahip 522 dam yükseklik ve -41 derecelik sıcaklık değeri İstanbul ve Marmara üzerinde." ifadelerini kullanan Uçar, "İstanbul'da Cumartesi öğleden sonra başlayacak yağmur ve karla karışık yağmurun pazar sabahı il genelinde yoğun kar yağışı şekline döneceği ve gün boyu devam edeceği tahmin ediliyor. Kanaatime göre Marmara kıyılarında 5-10 cm, diğer yerlerde 10-20 cm kar yağabilir." diye konuştu.

4 İL İÇİN 'ÇIĞ' UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu olması, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Anadolu'daki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için de çığ uyarısı yapıldı.

Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi için beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olması nedeniyle ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma, don ve görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklar ile eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BARTIN'DA YÜKSEK KESİMLERDE KAR ETKİLİ OLUYOR

Bartın'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Yüksek kesimlere çıkan vatandaşlar, kar yağışının keyfini çıkardı. 

Bartın Ulus ve Kastamonu Pınarbaşı yolundaki 1030 rakımlı Soğucaksu geçidinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının 10 santime ulaştığı bölgede, Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasıyla vatandaşlar araçlarıyla bölgeye gelerek kar yağışının keyfini çıkardı.

BURSA ULUDAĞ'DA KAR YARIM METREYİ AŞTI

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da gece boyu etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı yarım metreyi aştı. 3 günlük yağmur yağışının Bursa'daki barajlardaki su rezervini 15 gün artırdı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Oteller Bölgesi'ndeki kar kalınlığı gece etkili olan yağışın ardından yarım metreyi aştı.

Hava sıcaklığının gece eksi 16'ya kadar düştüğü Uludağ'da kar yağışı tatilcileri ve turizmcileri sevindirdi. Sabaha kadar Uludağ'da kar yağışı etkili olurken, karayolları ekipleri de yol açma çalışmalarını sürdürdü. Jandarma Komutanlığı ekipleri de zincirsiz araçların Uludağ'a çıkışına izin vermiyor.

Tatilcilerin dışarda park ettikleri araçlar kar altında kalırken, kayak pistlerinin de kısa sürede açılmasının beklendiği öğrenildi.

HABER 7

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER