SON EKLENENLER

İSRAİL'İN KORKULU RÜYASI MUHAMMED ZEVVARİ

2014 yılında Gazze savaşında İşgalci İsrail'in hiç görmediği bir silahla karşılaştı. Bu silahın tasarımcısı Tunuslu mühendis Muhammed Zevvari idi...
10 Temmuz 2020 09:13

Muhammed Zevvari 1967 yılında Tunus'ta doğdu. Zevvari, gençlik yıllarından Raşid El Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi'ne katıldı. Uçak mühendisliği eğitimi aldıktan sonra 1990'lı yıllarda Tunus Hava Yolları'nda çalıştı. Bu dönemde Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali dönemindeki baskılardan kaçarak Gazze'de Hamas ile çalışmaya başladı.

Uzun yıllar Filistin direnişi için çalışan Zevvari 2014 yılında işgalci İsrail'i şaşkına uğrattı. Siyonist işgalciler aynı yıl Gazze'ye saldırdı.

Hamas başta olmakla direniş grupları tüm gücüyle savaşmaya başladı.

İŞGALCİLERİ KORKUYA DÜŞÜREN MÜCAHİT

Siyonist İşgal rejimine karşı Hamas hareketinin silahlı kanada İzzeddin El Kassam Tugayı ilk kez İnsansız Hava Aracı(İHA) havalandırdı.

İHA'lar işgalci güçleri paniğe düşürdü. Siyonist İsrail'in istihbarat örgütü Mossad İHA'ların nasıl ve kim tarafından yapıldığını araştırmaya başladı. İHA'ların yapımcısı Tunuslu uçak mühendisi Muhammed Zevvari'den başkası değildi.

 

Zevvari, Kuran-ı Kerim'den ilhamlanarak İHA'lara ''Ebabil'' adını vermişti. O günlerde  Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mühendislik çalışmalarımız çerçevesinde saldırı ve keşif amaçlı Ebabil-1 isimli saldırı ve keşif uçakları yaptık. Bundan 3 prototip üretildi. Keşif amacıyla A1A, saldırı için A1B, A1C tipi İHA da intihar saldırısı için üretildi." denildi. Açıklamada ayrıca İHA'ların İsrail'de keşif uçuşları da yaptığı belirtildi. Ebabil'lerden birinin hatta  Tel Aviv'deki İsrail Savunma Bakanlığı binası üzerinde kısa süreli sorti yaptığı belirtildi.

2014 Gazze katliamında işgalci İsrail 173 kişiyi şehit etti, 300'e yakın Filistinliyi de yaraladı. 

MOSSSAD'IN BİTMEYEN KİNİ

Zevvari Tunus devriminden bir süre sonra ülkesine dönmüştü.İşgalci İsrail Zevvari'ye karşı harekete geçmişti. Zevvari, 15 Aralık 2016'da Tunus'un Sfaks kentinde evinin önünde otomobilinin içinde silahlı kişiler tarafından 49 yaşında şehit edildi. 

Döneminde İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, suikastın arkasında İsrail olduğu ihtimaline kapıyı kapatmayarak, "Barış yanlısı değildi. Nobel Barış Ödülü'ne aday da değildi. İsrail menfaatlerini korumak için gerekeni yapar." ifadelerini kullandı. 

Hamas yetkilileri, 2018 yılında Zevvari'nin ölüm yıl dönümüne yakın düzenledikleri basın toplantısında, yaptıkları araştırma sonucunda suikastın arkasında siyonist İsrail'in istihbarat servisi Mossad'ın olduğunu kesin delillerle tespit ettiklerini açıkladı.

Zevvari, yaptığı İHA'larla ne kadar zor olursa olsun, dirayet olduktan sonra işgale karşı mücadelenin göklerde dahi devam edebileceğini gösterdi.

 Kazım Kazımov

MİLLİ GAZETE

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
ahmet duman
üzerine düşeni fazlası ile yapmış. ya ben? cennet mekanı olsun inşallah.
Recepali
Böyle mücadeleci dirayetli ve teknik mühendisler az bulunur. İslam ve filistin adına büyük kayıp.
SON EKLENEN HABERLER