SON EKLENENLER

Erdoğan’ın ortaklık teklif ettiği genç çiftçinin azmi örnek oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tokat’ta çiftçiler ile buluşmasında esprili olarak ortaklık teklif ettiği 25 yaşındaki genç çiftçi Sevilay Kılıçarslan’ın azmi genç çiftçilere örnek oldu.
01 Nisan 2022 06:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 57.havalimanının açılışı için gittiği Tokat’ta tören sonrası çiftçiler ile bir araya geldi.

 

...

 

 

Erdoğan çiftçiler ile buluşmasında üniversite mezunu Sevilay Kılıçarslan’ın (25) çilek yetiştiriciliği yaptığını öğrenmesinin ardından esprili olarak “Beni ortaklığa kabul eder misin” şeklinde soru sordu.

...

 

 

Genç kadının köy hayatı dikkat çekerken azmi ile çiftçilere örnek oldu.

...

 

 

Tokat merkeze bağlı Eze Köyünde Sebahattin ile Safiye Kılıçarslan çiftinin 4 çocuğundan tek kız çocuğu olan Sevilay Kılıçarslan, Amasya Üniversitesi Veteriner Teknikerliği Bölümünden mezun oldu. Tokat Valiliği tarafından başlatılan "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var” projesinden faydalanan Kılıçrslan, babası ile küçükbaş hayvan besiciliği yapmaya başladı. Aynı zamanda evlerinin bahçesinde çilek üretimi yapan Kılıçarslan, genç çiftçilere örnek oluyor.

...

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu değerlendiren Kılıçaarslan, “Cumhurbaşkanımıza çilek üretimi ve küçükbaş hayvancılığı yaptığımı söyledim. Çilek üretiminde esprili şekilde bana ortaklık teklif etti. Ve ben bundan çok onur duydum. Çilek üretimi başladığında Tokat'tan Cumhurbaşkanımıza çilek göndereceğim” dedi.

...

 

 

Veteriner teknikerliği bölümü mezunu olduğunu ifade eden Kılıçarslan, “Şu anda küçükbaş hayvancılığı yapıyorum. Babamla birlikte bu işi yapıyoruz. Çilek üretimini tek başıma yapıyorum. İnşallah ileride mesleğimi icra etmek istiyorum. Veteriner hekim olmayı düşünüyorum. Benim gibi köyde yaşayan genç çiftçi olan herkese projelerden yararlanıp köyde çiftçilikle uğraşmasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Fetih Kökten 
 

TGRT HABER

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER