SON EKLENENLER

ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMEK İSTEMEYEN VELİYE SEÇENEK OLMALI

Prof. Dr. Ceyhan'dan önemli okul açıklaması
06 Ağustos 2020 11:00

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 31 Ağustos'ta açılması planlanan okullarla ilgili CNN TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Ceyhan, virüs nedeniyle çocuğunu bu sene okula göndermek istemeyen velilerin çocuklarına online eğitim imkanı verilmesi gerektiğini vurguladı. Mehmet Ceyhan'ın gündeminde şehirlerarası seyahat de vardı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhanın Okulların Açılması İle İlgili Yapmış Olduğu Açıklama 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, CNN TÜRKte yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakanın konuğu oldu. Çocuğunu salgın nedeniyle okula göndermek istemeyen ailelere yeni bir seçenek tanınması gerektiğini belirtti. İlkokul düzeyindeki ve daha küçük yaştaki çocukların eğitimlerinin daha geç başlatılması çağrısı yaptı.

Prof. Dr. Ceyhan, "Çocuğunu okula bu sene göndermek istemeyen ailelerin biliyorsunuz kanunu yaptırımları var. Yeni bir karar alınıp o ailelere çocuğunu okula götürmeme ve sadece online eğitim alma hakkı tanınmalı. İlk 5 sınıfın, kreşlerin, anaokullarının ve ilköğretimin, ilk 5 sınıfının açılmasının geciktirilmesi gerekir. Önce 6ncı sınıftan itibaren üniversiteler dahil onlar açılmalı. 1 aylık bir gözlemden sonra eğer sorun çıkmıyorsa o zaman daha küçük çocukların okula gitmesi için karar verilmeli" dedi.

Ceyhan, koronavirüs sürecinde eğitimin yanı sıra şehirlerarası yolculuklara da değindi. "Şehirlerarası seyahate yeni kurallar getirmeden salgın kontrol altına alınamaz" dedi. Bu seyahatlerin denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi. "Sizin elinize bir kağıt verilecek ve size bir imza attırılacak. Denecek ki 1 hafta süreyle kaldığın yerden dışarı çıkmayacaksın, çok zorunlu kaldığın zaman da maskene dikkat edeceksin, mesafene dikkat edeceksin. İmzalayacaksınız siz onu. Eğer bunlara uymadığın takdirde şu kadar cezası vardır diye bir belge imzalattıracaklar" şeklinde konuştu. 

CNN TÜRK

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Hope
Şu an ABD'de alınan kararla, okula gönderilen çocuklar için karar var.hafta 3 gün normal, 2 gün online ders verilecekmiş. Fakat okula göndermek istemeyen aileler için 5 günlük online ders seçeneği de mevcutmuş.
SON EKLENEN HABERLER