SON EKLENENLER

Altın için yıl sonu beklentisi açıklandı

Altının gram fiyatı 500 lirayı aşarak 502,4 lira seviyesinde işlem görüyor. Uzmanlar, altının yıl sonuna dek yükselişini sürdüreceğini ve yıl sonunda 600 lira civarında olacağını öngörüyor.
06 Temmuz 2021 16:43

Altın fiyatları, kısıtlamaların kaldırılması ve düğün sezonunun gelmesi ile birlikte en çok merak edilen ve araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak altın alımında kredi kartına taksit sayısı düşürülmüş, bu durumun alım gücünde nasıl bir etki oluşturacağı merak konusu olmuştu. Altının 500 lira sınırını aşması ile birlikte uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükselişin sene sonuna kadar süreceği, gram fiyatının ise 600 lira civarında olacağı tahmininde bulunuyor.

6 TEMMUZ ALTIN FİYATLARI

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 502,4 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 824 lira, Cumhuriyet altını da 3365 liradan satılıyor.

TAKSİT SAYISININ DÜŞÜRÜLMESİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

Kredi kartıyla altın satışında taksit sayılarının 6'dan 3'e düşürülmesine ilişkin de konuşan Gözüm, "Altında taksit sayısının düşürülmesinin piyasalara olumsuz bir etkisi olabilir. Normalleşmeyle birlikte düğün sezonu açıldı, bu dönemde taksitle altın satışları yükselir. Kuyumcu esnafı için ilk başta biraz olumsuz bir hava oluşturabilir ancak daha sonra kendi rayına gireceğini düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.

İHA

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER