SON EKLENENLER

YEŞİM SALKIM 'YILIN ANNESİ' ÖDÜLÜNÜ NEDEN REDDETTİ?

Ünlü bir kadının 'Yılın Annesi' olarak seçilmesi sizlere çok doğal, olağan gelebilir. Bence değil. Yeşim Salkım için de öyleymiş. Peki Yeşim Salkım 'Yılın Annesi' ödülünü neden reddetti sizce?
20 Ocak 2020 18:28

Yeşim Salkım 'Yılın Annesi' ödülünü neden reddetti?

Ünlü bir kadının 'Yılın Annesi' olarak seçilmesi sizlere çok doğal, olağan gelebilir. Bence değil. Yeşim Salkım için de öyleymiş. Peki Yeşim Salkım 'Yılın Annesi' ödülünü neden reddetti sizce?

'Yılın Annesi' ödülüne layık görülmüş

Önce olan biteni hatırlayalım... Geçtiğimiz günlerde İstanbul Şehir Ödülleri adı altında bir tören düzenlenmiş. Ve burada 'Yılın Annesi' ödülüne Yeşim Salkım layık görülmüş.

Meryem Ada ile birlikte katılmış törene

Meryem Ada ile birlikte katılmış törene

Bunun üzerine Yeşim Salkım da kızı Meryem Ada ile birlikte bu törene katılmış. Ödül konuşması ise herkesi şaşkına çevirmiş.
Çünkü Yeşim Salkım ödülü kabul etmek istemediğini söylemek için törene katıldığını söylemiş!

Tüm salon onu ayakta alkışlamış

Tüm salon onu ayakta alkışlamış

Daha da önemlisi Yeşim Salkım, ödülü şehit Üsteğmen Mahir Turan'ın annesi Hekime Turan'a takdim etmiş. Salon onu ayakta alkışlamış. Salkım, sosyal medya kullanıcıları tarafından da övgüyle karşılanmış.

Sosyal medyayı salladı

Buraya kadar her şey şahane... Olması gerektiği gibi. Salkım'ın ödül konuşmasını sosyal medyadan gördüm. İzlerken tüylerim diken diken oldu. Ama sadece hassasiyeti için değil, Salkım'ın dik duruşu için.

"Umarım bu tören ders olur"

Salkım'ın sözleri her şeyi anlatıyor aslında. Şunları demişti törende Salkım: "Ben zaten ailemden yeterince takdir görüyorum. Çok iyi bir anne olduğumu düşünmüyorum. Evde iki bakıcım var, çocuklarıma onlar bakıyor. Biri yemeklerini, öteki ütülerini yapıyor. Umarım bu ödül töreni ders olur. Bundan sonra 'Yılın Annesi' ödülleri bizim gibi şımarıklara değil de hak eden annelere verilir..."

Neden sadece 'ünlü anneler' ödüllendiriliyor?

Yeşim Salkım'ın bu sözlerine Molatik olmamak elde değil. İyi bir anne olamadığını itiraf etmesi bile başlı başına büyük bir şey. Bu ülkede milyonlarca eli öpülesi anne varken sadece 'ünlü anneler'in; basına yansıyan, gözüken kısımla 'Yılın Annesi' olarak ödüllendirilmesine karşı koyması ise ancak onun gibi cesur bir kadının yapacağı bir şey.

Peki neden o törene katıldı?

Bir de "Madem ödülü bir başkasına verecekti, neden törene katıldı?" diyenleriniz olabilir. İşte o nokta da epey Molatik'lik. Ben, Yeşim Salkım'ın 'ders verme'sini gayet samimi bulanlardanım. Dikkat çekmesi gerekiyordu çünkü. Kendine reklam malzemesi yapmaktan, takdir toplamaktan ziyade yaşanan bu 'ünlü torpili'ne bir 'Dur!' dedirtmek için bunu yapması gerekiyordu.

"Umarım bu tören ders olur"

Evet, Salkım'ı sevmeyenler onu tribünlere oynamakla eleştirebilir. Ama Salkım'ın bugüne kadar hangi hareketi tribünsel kaçtı, onu hatırlamak lazım. Salkım hep sivri çıkışlarla, "Ama bir dakika artık yeter!"lerle gündeme geldi. 

"Hayır!" diyebilmek

Bazılarının hoşuna gitmeyecek bile olsa yine de dik duruşundan taviz vermedi. Evet, herkes gibi o da hata yaptı. Belki fazla agresif oldu. Ama yine de inandığı her ne ise onu yapmaktan vazgeçmedi. Bu ödül törenine de katılıp "Hayır!" demesi tam da ona yakışan, sert bulunsa da gerekli bir tavır.

"Bunu bilmek senin hakkın" der gibi

"Bunu bilmek senin hakkın" der gibi

Üstelik törene kızı Meryem Ada'yla katılması bile şahane bir detay. Kızına "Bak anneciğim, ben senin annenim ama ben durmam gereken noktayı biliyorum. Sana elimden gelenin en iyisini yaptım, yapıyorum ama bu ülkede benden çok daha anne olan anneler de var, bunu bilmek senin hakkın" der gibi bir hali var Salkım'ın.

Cesaret, cesaret, cesaret...

Cesaret, cesaret, cesaret...

Sizi bilmiyorum ama Yeşim Salkım 'Yılın Annesi' ödülünü reddetmesini şaşırtıcı bulmadım. Tam onun yapacağı bir hareket. Evet onu "Ne gerek vardı?" diye eleştirebilirsiniz. Hatta onu sevmiyorsanız, hareketini 'tribünsel' dahi bulabilirsiniz. Ancak bunların hiçbiri onun cesur bir kadın olduğu gerçeğini değiştirmiyor...

MİLLİYET

KADINCA BAKIŞ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER